Política 11/09/2018

Virtus Unita qualifica els fets de la Seu d'Urgell com "menyspreables" i "mesquins"

El grup d'opinió ho valora com una actuació "inaudita"

Ara Andorra
2 min
Josep Duró, Albert Font i Josep Anton López en roda de premsa. / M. T.

Andorra la VellaEl grup d'opinió Virtus Unita ha qualificat de "menyspreables" i "mesquins" els fets ocurreguts a la Seu d'Urgell contra el copríncep episcopal. Així, ha mostrat aquest dimarts el seu malestar "davant d'una situació inaudita, que considerem censurable, reprovable i inadmissible". El dilluns de la setmana passada, tres noies d'Arran van llegir un manifest en defensa de la despenalització de l'avortament a Andorra i van cremar una fotografia del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la festa major de la Seu d'Urgell. A més, "no en van tenir prou, vist que l'endemà mateix de la festivitat de Meritxell van reincidir a les xarxes, mostrant com cremaven una altra fotografia", afirmen.

Aquest fet ha provocat que Virtus Unita defineixi aquesta situació com a "violenta" i "sense respecte pels drets humans" i defensen la idea que "s'ha de fer el que calgui per evitar la repetició de fets tan menyspreables i mesquins, protagonitzats per col·lectius que no volen entendre que hi ha qüestions que impliquen la determinació de prioritats". La condemna per part del grup d'opinió és "ferma" i "rotunda", ja que ho defineixen com "un atac ofensiu envers la dignitat del bisbe d'Urgell i copríncep episcopal". Aquest fet, "ens porta a pensar i témer que hi pugui haver una intenció subreptícia de fer trontollar l'estructura del coprincipat", afirmen.

El grup deixa constància de la "fragilitat" i "singularitat" del país i que, per tant, s'ha de "defensar la legalitat vigent que emana de la Constitució". D'altra banda, defensen el poder legislatiu, que pertany al Consell General, sense oblidar les Iniciatives Legislatives Populars, que atorguen un instrument participatiu als ciutadans. A més, defensen el "tarannà dialogant" i "pacífic" que sempre ha guiat els andorrans i mostren la seva indignació per "l'ofensa adreçada a Vives, a qui els ciutadans del país sempre hem mostrat un respecte reverencial".

stats