Política 20/11/2017

Vives demana al CSJ independència en la seva tasca

El copríncep episcopal rep els nous membres del Consell Superior de la Justícia

ARA Andorra
2 min
Joan-Enric Vives amb els nous membres del CSJ. / BISBAT D'URGELL

Andorra la VellaEl saló del tron del Palau Episcopal ha acollit aquest dilluns al matí un acte de valoració i suport del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, als nous membres del Consell Superior de la Justícia (CSJ), presidit per Enric Casadevall. A l'acte hi han estat presents el representant del copríncep episcopal, Josep M. Mauri, i la secretària general dels serveis del copríncep, Concepció García Moyano.

Enric Casadevall ha fet en un breu parlament un agraïment al copríncep pel suport rebut de la institució al llarg de la recent història d'aquest òrgan de representació, govern i administració de l'organització judicial. Ho ha fet en nom dels altres membres que inicien el seu mandat de sis anys: la vicepresidenta, Maria Carme Torres, que va assumir la responsabilitat el mes de juliol passat, en substitució del desaparegut Jaume Sansa; Olga Adellach, designada pel copríncep episcopal; Clàudia Arias, designada pels magistrats i batlles, i Joan Cabeza, designat pel copríncep francès.

Per la seva banda, Joan-Enric Vives, en el seu parlament, els ha encoratjat en la tasca institucional encomanada al tercer poder de l’Estat de vetllar perquè la justícia funcioni i de fer-ho amb caràcter democràtic i d'independència d'altres poders. Ha reclamat que vetllin pel bon funcionament de la justícia, en aquest moment on aviat es compliran els 25 anys de l'aprovació de la Constitució andorrana i de l'entrada en funcions del CSJ.

Així mateix, ha valorat el treball plasmat el 2016 en el 'Recull d’obligacions i valors deontològics de magistrats, batlles i fiscals', i ha demanat per al consell la confiança de la ciutadania, molta dedicació i encert en el treball, fet amb visió de futur. Així el consell serà la garantia de la independència de la justícia, i el seu motor de racionalització i adaptació modernitzadora. En acabar els parlaments, ha tingut lloc un intercanvi de parers informal.

stats