Política 26/08/2015

Vives avala la gestió del Govern en l'afer BPA

El copríncep episcopal considera que "el Govern ha fet el que havia de fer", i es mostra esperançat que es pugui trobar una solució "justa, concordada i dialogada"

Ana
2 min
Vives aquest matí al Comú d'Escaldes-Engordany / G.LL.T.

Escaldes-EngordanyL'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha assegurat que "el Govern ha fet el que calia fer" en relació a l'afer BPA. Vives, que fins ara pràcticament no havia fet cap referència a aquesta qüestió, ha realitzat aquestes declaracions abans de participar en els actes de la LXV Setmana d'Estudis Marians que se celebra aquests dies a Escaldes. El copríncep episcopal també ha destacat que ara és la Justícia la que ha de trobar una solució, que espera que sigui "concordada i dialogada".

Vives s'ha mostrat esperançat que "es pugui trobar una solució justa, concordada i dialogada", que pugui resoldre la qüestió "de la millor manera per a tothom: per als clients, accionistes i propietaris del banc, i sobretot també per als seus treballadors".

En aquest sentit, ha recordat que "és la Justícia qui té la paraula, ja que ha acceptat a tràmit aquesta qüestió". És per això que ha considerat que "no ens pertoca a les altres institucions del país immiscir-nos en aquesta realitat, sinó que hem de deixar treballar en pau".

El copríncep episcopal ha posat de manifest que "hem vist com el problema d'una institució financera molt arrelada al país podia crear un clima d'opinió al món". Ha considerat que l'afer hauria pogut afectar molt més negativament el Principat, però ha insistit que l'actuació del Govern per evitar-ho ha estat correcta.

Participació en la LXV Setmana d'Estudis Marians

Vives ha fet aquestes declaracions just abans de participar en la LXV Setmana d'Estudis Marians, organitzada per la Societat Mariològica Espanyola, que se celebra aquests dies a Escaldes-Engordany. S'hi reuneixen alguns dels teòlegs més prestigiosos d'Espanya i d'Europa experts en l'estudi de la Verge Maria, per tal de de debatre i exposar les darreres recerques realitzades al voltant d'aquesta qüestió.

Vives participant en la 65a Setmana d'Estudis Marians / G.LL.T.

Vives ha destacat que la societat realitza les seves trobades anuals per diferents llocs d'Espanya, i que enguany s'han desplaçat fins al Principat perquè des del Bisbat d'Urgell, mossèn Joan Antoni Mateo, exvicari d'Andorra i secretari de la societat, els va convidar.

Vives ha agraït la col·laboració del Comú d'Escaldes-Engordany, que els ha cedit la sala d'actes, i ha celebrat que alguns dels millors teòlegs s'hagin pogut reunir a Andorra.

Precisament, aprofitant la seva visita al Comú, Vives ha conversat una estona amb els cònsols de la parròquia, i s'ha interessat pels problemes amb l'aigua que han viscut darrerament.

stats