Política 30/03/2019

Vives no signa una llei que permet als menors triar el gènere

El copíncep episcopal tampoc rubrica la llei sobre la reproducció assistida

Joan Ramon Baiges
1 min
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant el discurs. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl copríncep episcipal. Joan-Enric Vives, no ha rubricat amb la seva firma dues lleis aprovades pel Consell General i que ja han estat publicades al BOPA únicament amb la signatura del copríncep francès. Es tracta de la llei que regula les tècniques per a la reproducció assistida i la que fa referència als drets i deures dels infants i adolescents.

El fet que el copríncep no té l'obligació consitucional de motivar el perquè de la seva negativa a firmar els textos té intrigats a alguns consellers generals, encara que la majoria dedueix que estan relacionats amb alguns articulats que poden entrar amb contradicció amb la doctrina catòlica per qüestions de bioètica.

En el primer cas es dedueix que té a veure amb els embrions, concretament amb el fet que la llei estableix que els embrions sobrants s'hauran de crioconservar fins que la dona a la qual anaven destinats arribi als 50 anys d'edat, moment en el qual podrà decidir si s'acaben desestimant o si se'n fa una donació.

En la segona llei tot apunta a un dels articles que permet a l'individu triar el seu gènere quan encara no té la majoria d'edat, fet que no és del grat de la Mitra i que ha motivat que no signi la llei. El text concretament determina que "tots els infants i els adolescents tenen el dret d'ésser respectats i acompanyats en la determinació de la seva identitat de gènere".

stats