Política 09/12/2019

La vorera fins a Sispony, prioritat per a Ciutadans Compromesos

L’equip de Molné treballarà per unir a peu el centre de la parròquia amb els pobles

T. Navarro
2 min
Alguns dels membres de la candidatura de CC+DA+L'A al carrer Major de La Massana. / T. N.

La MassanaLa candidatura de CC+DA+L'A de la Massana, encapçalada per Olga Molné, busca que els vianants puguin desplaçar-se a peu des del centre fins a tots els pobles que conformen la parròquia. Per fer-ho, projectaran nous trams de vorera allà on actualment no n'hi ha, "perquè la gent es pugui desplaçar amb seguretat", ha explicat la número 1 de la llista. La prioritat per al futur equip de govern comunal és una part del camí entre la Massana i Sispony, a l'alçada de les Canadilles, on la carretera és molt estreta i no hi ha espai per a les persones que van a peu. "És una zona molt bonica i molt concorreguda", afirma Molné, "però la gent gairebé mai hi passa a peu perquè és molt perillós". Així ho han explicat des del carrer Major de la Massana, recentment reformat, on s'han anivellat i eixamplat les voreres i s'ha canviat el terra de la plaça.

La cap de llista ha reconegut que quatre anys no són suficients per poder habilitar una vorera a tots els trams de la parròquia que no en tenen, "però per algun costat s'ha de començar". Per això prioritzaran els trams més perillosos i "a poc a poc ho completarem".

La iniciativa està relacionada amb la proposta d'unir amb una voravia el tram que separa la Massana, Erts i Arinsal, guanyadora del pressupost participatiu d'enguany. "Com és una carretera general, la competència és del Govern", ha recordat Molné, assegurant que "el que farem serà treballar colze a colze i fer quantes reunions siguin necessàries" entre l'executiu i els propietaris a fi "que cedeixin anticipadament l'espai de terreny que corresponen a vialitat". "Tenint en compte que és la proposta que ha guanyat el pressupost participatiu, seria una pena que no es fes", ha afegit.

stats