Política 18/04/2022

Vox demana el tancament de la delegació que la Generalitat encara no ha obert a Andorra

La formació d’ultradreta denuncia que “així es gasten els diners públics els separatistes”

1 min
3202e9a2 0b9a 46aa ad08 5a384afdbf49

A través d’un dels seus diputats al Parlament de Catalunya, Antonio Gallego, la formació ultradretana Vox s’ha anticipat a l’obertura de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra demanant-se el seu tancament. Gallego, en una piulada a les xarxes, ha denunciat que "així es gasten els diners públics els separatistes", i ha afegit que Vox en tornarà a exigir “el seu fulminant tancament”.

La Generalitat té previst obrir la delegació del Principat el mes vinent, juntament amb altres tres oficines a Sudàfrica, Japó i Corea del Sud. L’obertura de la delegació a Andorra ha estat confirmada el passat cap de setmana per la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, després que el president català, Pere Aragonès, n’anunciés la seva creació en el marc de la visita que al febrer va fer al Principat.

En les properes setmanes es confirmarà l’emplaçament del nou despatx, amb tota seguretat a la capital Andorra la Vella, i es donarà a conèixer el nom del delegat que coordinarà l’acció d’aquesta oficina al país.

stats