Política 04/09/2019

El Govern té mecanismes per intervenir qualsevol federació si es confirmen males gestions

La Llei de l'esport, aprovada l'any 2018, ja estableix la possibilitat de fer-ho

Carles Alonso
2 min
El Cap del Govern, Xavier Espot dirigint-se als esportistes. / C. A.

Andorra la VellaEl cap del Govern, Xavier Espot, ha parlat aquest dimecres de totes les informacions que han sorgit sobre la FAF, en el transcurs de l'acte de reconeixement als esportistes andorrans que han disputat aquest estiu competicions esportives internacionals, i ha comentat que "cal ser molt curosos, ja que és un procés judicial que està en marxa". Tot i això, Espot ha explicat que "els mecanismes de control i de fiscalització del Govern ja existeixen i el que fan és vetllar perquè funcionin".

El cap de Govern ha estat molt taxatiu en afirmar que, tot i que "no parlo de la FAF sinó en general, si hi hagués una mala gestió i actuacions sospitoses de delicte a la gestió, el Govern ho posaria en mans de la Fiscalia, i es podrien intervenir aquestes entitats subvencionades i poder-ne agafar el control, ja que hi ha els mecanismes per fer-ho, com estipula la Llei de l'esport, aprovada l'any passat".

En el marc de la trobada amb els esportistes, Xavier Espot ha volgut remarcar que "s'ha fet poc en el passat i crec que hem d'agafar el costum de fer-ho més sovint perquè crec que no hi ha prou actes ni moments en el que reconeixem la feina que fan els nostres esportistes". Espot ha volgut treure pit sobre els esportistes andorrans dient que "avui ha quedat demostrat que malgrat ser un país petit amb poca gent tenim medallistes i persones que treuen bons resultats en moltes disciplines esportives".

Amb l'inici del curs polític, Espot ha dit que "ja el curs passat vam fer un esforç per incrementar les subvencions a les federacions esportives. A la campanya electoral, em vaig reunir amb totes i vaig prendre nota de les seves reivindicacions i això intentarem atendre de cara al pressupost de l'any vinent".

D'altra banda, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Eric Jover, ministre de Finances i Portaveu, ha comentat que "no s'està estudiant la possibilitat d'intervenir la Federació Andorrana de Futbol". Jover ha assegurat també que "la seva capacitat de captació de recursos va molt més enllà d'aquelles subvencions que es puguin destinar des del Govern d'Andorra".

stats