Societat 25/01/2024

El 37% dels andorrans es posicionen en contra de l'Acord d'Associació amb la UE

Un 20% dels andorrans encara no han format una opinió clara

ARA Andorra
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič.

Andorra la VellaL'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea ha experimentat una disminució significativa de suport, segons les últimes dades de l'Observatori. Menys d'un terç dels andorrans estan a favor d'aquest acord, i aquesta tendència a la baixa s'ha intensificat en els últims sis mesos malgrat que l'acord polític ja s'ha tancat i es va afirmar que era més beneficiós que el de Liechtenstein.

Segons ha declarat a RTVA, Joan Micó, coordinador de l'àrea de Sociologia d'AR+I, destaca que aquest canvi representa la primera vegada que una majoria dels andorrans prefereixen mantenir l'statu quo o consideren que l'acord actual és millor o igual que l'acord proposat amb la UE. El referèndum consultiu previst pel Govern, que es preveu que sigui vinculant, abordarà aquesta qüestió, tenint en compte que un 20% dels andorrans encara no han format una opinió clara.

De moment, el balanç mostra que el 37% dels andorrans prefereixen mantenir l'statu quo, amb preocupacions sobre els dubtes generats, la por a la pèrdua de particularitats i la sobirania com a factors que influeixen en aquesta decisió.

stats