Societat 06/09/2022

400 alumnes del Lycée ocuparan les escoles de Ciutat de Valls durant el curs

L'edifici del Lycée acollirà aquest curs uns 1.200 alumnes

ARA Andorra
2 min
Un moment de l'acte del lliurament de les claus.

Andorra la VellaFins a 400 alumnes del Lycée Comte de Foix ocuparan aquest any les instal·lacions de les escoles de Ciutat de Valls. Així, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han oficialitzat aquest dimarts al matí l'entrega de les claus de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls al delegat de l'ensenyament francès a Andorra, DenisDekerle. Es tracta de l'entrega simbòlica de la segona i darrera fase de la cessió temporal que fa el Govern d'aquests espais de titularitat pública perquè el Lycée pugui realitzar-hi una ampliació temporal de les seves aules. En l'acte també hi eren presents el representant del copríncep francès, Pascal Escande; el director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Josep Areny, i el proviseur del Lycée, OlivierSalvan.

El conveni signat entre el ministeri d'Educació i el Lycée té una durada de cinc anys, prorrogable, i busca donar solució a la necessitat temporal d'instal·lacions del sistema educatiu francès, que preveu un pic màxim de 1.800 alumnes al Lycée en els pròxims anys. L'any passat ja van adequar-se i cedir-se els espais de l'antiga escola andorrana del Roc i enguany s'hi sumen els espais de l'escola espanyola de Ciutat de Valls. Les instal·lacions del Roc acullen des de l'any passat els alumnes dels darrers dos cursos de batxillerat –première i terminale– i enguany es traslladaran a Ciutat de Valls els estudiants de seconde.

Precisament els treballs d'aquesta segona fase han inclòs la refecció de sostres, la instal·lació de nova il·luminació més eficient, la substitució de finestres i envans o la modificació del circuit elèctric, entre altres. Els espais inclouran les aules de seconde, despatxos, la zona d'infermeria i el centre de recursos i biblioteca. Les obres per adequar la infraestructura han estat d'un milió d'euros comptant les dues fases.

Per al Govern, la cessió temporal de l'edifici serà "una millora qualitativa per a tots els alumnes i personal docent, que podran disposar de més espais i unes millors condicions de treball". Amb aquesta distribució temporal, l'edifici del Lycée acollirà aquest curs uns 1.200 alumnes i la zona de Ciutat de Valls, 400.

stats