Societat 17/03/2022

'La 5a façana i la neu', un espectacle de dansa vertical i música a Encamp

La funció tindrà lloc aquest dissabte a l'entrada del Complex Esportiu i Sociocultural

ANA
2 min
L'espectacle 'La 5a façana i la neu' que acollirà Encamp aquest dissabte a la tarda.

EncampEncamp acollirà aquest dissabte, 19 de març a les 19 hores, l'estrena de 'La 5a façana i la neu', un espectacle de la companyia Non Projecte formada per les artistes, Cristina Pericas, Vivian Rivera i Alícia Nevado, juntament amb la cantant Alèxia Verdaguer, qui interpretarà en directe tota la banda musical de la funció, basada en la història de la neu al país.

Pericas, una de les artistes andorranes qui s'endinsa en el món de la dansa vertical després de la seva experiència com a actriu, la voluntat de l'espectacle és "fer valdre l'arquitectura i el patrimoni a través de l'expressió artística", per la qual cosa el títol de l'obra manlleva de l'arquitectura el concepte de la cinquena façana. A més, indica que l'obra també introdueix "el teatre, la música i la dansa, entre altres disciplines tot parlant de la neu, el fenomen meteorològic que tant ha condicionat l'economia i la societat andorrana al llarg de les darreres dècades, en un espai diferent de l'habitual, la façana d'un edifici".

D'aquesta manera, des del comú manifesten que el nou espectacle és un viatge històric on, a través de la interpretació i posant en relleu algunes fites històriques al voltant de la neu, com la construcció de les pistes d'esquí i diferents esdeveniments esportius, s'expliquen fets puntuals i propis d'Andorra amb la música i la veu com a protagonistes acompanyades de la dansa i el teatre. I apunten que s'han cuidat i pensat tots els detalls d'aquesta producció teatral "en vertical", com per exemple el vestuari, que ha estat dissenyat i produït per l'artista andorrana Anna Mangot, qui s'ha inspirat en diversos aspectes relacionats amb la climatologia.

Els espectadors podran contemplar l'espectacle des de la part de davant del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, just a l'entrada principal. L'entrada és gratuïta i la durada prevista és d'entre 20 i 30 minuts i no és necessari reservar plaça. L'espectacle s'inclou en el cicle cultural impulsat pel Govern i els set comuns de La Cultura no s'atura 2022.

stats