Societat 20/03/2022

El 80,8% dels detinguts per violència domèstica el 2021 van ser homes

La majoria de les actuacions es van efectuar per agressions o desavinences entre la parella

ANA
2 min
Un vehicle del cos d'ordre.

Andorra la VellaLa policia va efectuar un total de 65 actuacions per violència domèstica el 2021. Així es desprèn del balanç de detencions que realitza el cos d'ordre setmanalment, en el qual s'indica que van detenir 73 persones per aquest presumpte delicte. Les dades mostren una petita reducció en comparació amb les intervencions i arrestos de l'exercici anterior, en el qual es van dur a terme 69 operacions i es van controlar 91 persones.

En referència a la tipologia, la majoria es van dur a terme per delictes contra la integritat física i moral, concretament un 70%, mentre que la resta, dinou, es van produir maltractaments. Els balanços de detencions també mostren que gran part dels arrestos es van efectuar a homes, un 80,82% (59), i 14 a dones. Un fet que evidencia que gran part de les actuacions dels agents del cos d'ordre es van originar a causa de desavinences o agressions conjugals.

D'aquesta manera, de les 65 intervencions relatives a violència en l'àmbit domèstic al país el 2021, el 72,3% van ser relatives a maltractaments a la parella, 47, i un 27,7%, 14, per discrepàncies dintre del nucli familiar. Quant a la distribució de les accions de la policia la majoria es van dur a terme entre els mesos de març i abril, amb un total de vint respecte al total de les intervencions i 24 controls.

En relació amb la informació que es desprèn dels balanços de detencions de la policia, cal recordar la demanda que realitzen des de les entitats feministes perquè en les dades es diferenciï entre violència domèstica i de gènere, tenint en compte que la majoria de les actuacions, tal com mostren les xifres, són d'homes cap a dones. És per aquest motiu que des de les associacions se sol·licita un tractament més acurat de les dades.

stats