Societat 31/05/2022

El 89% dels candidats superen la Prova Oficial de Batxillerat

Dels 105 candidats, 94 han obtingut el títol

ANA
2 min
Imatge d'arxiu dels candidats fent els exàmens.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 31 de maig de 2012, va ser notícia...

El 89,52% dels candidats que es van presentar als exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat l'han superada. Així ho ha fet públic el Govern a través d'un comunicat en el que posen de relleu que dels 105 (102 escolars i 3 lliures) candidats que finalment van fer les proves, 94 han obtingut el títol de batxiller. Els vuit candidats declarats pendents poden presentar-se a les proves de recuperació que tindran lloc el dijous 7 de juny del 2012 i són susceptibles d’aprovar. Els tres candidats no aptes poden presentar-se a la convocatòria extraordinària que tindrà lloc el mes de setembre del 2012.

Per modalitats, el 92,31% dels candidats que s'han presentat al les proves del batxillerat artístic i de comunicació han aprovat (12), i només un ha quedat pendent. Pel que fa al científic i tecnològic, han superat les proves el cent per cent dels candidats (39). Respecte al batxillerat econòmic i social, els que han superat la POB han estat el 82,05% dels candidats (32), mentre que 5 han quedat pendents i 2 han estat declarats no aptes. Finalment, el batxillerat humanístic i lingüístic és el que ha registrat un percentatge més baix d'aprovats (11), concretament el 78,57%, mentre que 2 han quedat pendents i un ha estat declarat no apte.

La directora del Departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Mercè Cabré, ha valorat positivament els resultats, tot i que s'han situat lleugerament per sota dels registrats el curs passat. En aquest sentit, Cabré ha indicat que això es deu al fet que s'han presentat més candidats lliures que tenen la possibilitat de fer la prova al llarg de cinc anys i que només s'han presentat a algunes assignatures, de manera que han passat directament a no aptes.

Cabré ha destacat el cent per cent d'aprovats registrats en el batxillerat científic i tecnològic i ha posat de relleu que els exàmens es van desenvolupar amb tota normalitat i que la POB es tracta d'una prova consolidada.

stats