Alerta amb els bitllets de 10 euros

La Policia Nacional espanyola adverteix de la circulació de falsificacions

La Policia Nacional espanyola ha alertat aquest dijous de l'aparició de bitllets falsos de mala qualitat, sobretot de 5 i 10 euros, que es fabriquen en principi per a pel·lícules o anuncis publicitaris però que estan afectant a comerços i consumidors.

Ha obert, de fet, un fil en el seu compte de Twitter amb l'alerta i ha demanat als seus seguidors que ho retuitegin per difondre la informació.

Segons explica, són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals dels bitllets, en lletra petita, apareix una frase en anglès (" This is no legal tendir, its used for motion props") que indica que no és de curs legal.

Els investigadors de la policia han confirmat que les falsificacions es donen en tots els valors habituals –5, 10, 20 i 50 euros–, tot i que els que més circulen són els bitllets de 5 i 10 euros, ja que se'ls presta menys atenció per tenir menys valor.

Utilitzar-los per realitzar pagaments pot constituir un delicte, adverteix la policia, que demana als ciutadans que, en el cas de detectar-ne algun, es dirigeixin a qualsevol comissaria per a la seva retirada.