Amida demana formació per detectar targetes de discapacitat falses

L'associació denúncia la proliferació de diversos distintius falsificats que la gent utilitza per aparcar el vehicle en llocs reservats

En un sol dia la presidenta de l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional d'Andorra (Amida), Agustina Grandvallet, va rebre trucades i queixes de fins a 38 persones que denunciaven la utilització d'una targeta falsa per deixar el cotxe en els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda. Malgrat que és una de les queixes que constantment recull l'associació, ara han comptabilitzat una proliferació d'aquestes targetes que s'han vist en més d'un vehicle. És per això que Grandvallet demana que els agents de circulació facin una formació per poder identificar les targetes falses i així els vehicles que estacionin en llocs reservats siguin multats. “L'únic que demanem és que es compleixi la llei i es sancionin els vehicles que no respectin la norma”, relata.

La demanda, que ja fa anys que està sobre la taula, va encaminada sobretot perquè els agents puguin identificar targetes que són de l'estranger. “Si no ens hi posem la gent de fora també aprofita per aparcar amb targetes no homologables”, es queixa la presidenta d'Amida. Subratlla que en els països veïns el control en aquests casos és molt més estricte, així com també en aparcaments privats mentre que denuncia que al Principat “no passa res, no hi ha control”. Malgrat que ja ha passat temps i de moment la formació encara no s'ha fet, Grandvallet es mostra esperançada que ara es posi fil a l'agulla i, si no, ja avisa que l'associació serà “insistent fins a la sacietat” perquè la facin. 

De fet, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols del dimecres passat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va explicar que l'associació els havia fet arribar aquesta queixa i va assegurar que “tindran més cura i si es detecta alguna targeta falsa s'actuarà”, tot i que en cap moment va parlar de formació.

Més enllà de les targetes falsificades, Grandvallet també s'ha queixat del poc control que hi ha per part de l'administració sobre aquells identificadors que ja no haurien d'estar en vigor perquè el titular ha mort. Constata que hi ha gent “amb molt poca sensibilitat” que continua utilitzant la targeta per poder aparcar en llocs reservats per a persones amb diversitat funcional. Per això reclama que almenys un cop a l'any es revisin les identificacions per tal de retirar de la circulació aquelles que ja no corresponguin a cap persona.