Ampliació del CEO per passar dels 1.800 als 2.500 socis

Les obres per construir els nous vestidors, la sala de judo i l'ascensor públic ja estan en marxa i s'allargaran 14 mesos

La reforma del Centre Esportiu d'Ordino (CEO) ja està en marxa. Es tracta d'uns treballs que donen continuïtat als iniciats el 2014 i que van en la direcció de convertir l'edifici en una instal·lació 100% esportiva, abandonant el caràcter lúdic i social que tenia fins l'actualitat. El comú invertirà 3,6 milions d'euros en unes obres que s'allargaran catorze mesos, ha informat aquest dimarts en roda de premsa el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú ordinenc, Jordi Serracanta. Les millores permetran guanyar dos nous vestidors, una sala de judo, una nova recepció, una sala polivalent i un ascensor públic obert les 24 hores, entre d'altres.

La cap d'Esports de la corporació, Judit Villaró, ha reconegut que el CEO s'ha quedat petit i que el sostre de qualitat, fixat en els 1.800 socis, implica que en l'actualitat hi hagi una llista d'espera que supera les 200 persones. L'ampliació de l'edifici permetrà acabar amb aquesta situació, ha assegurat, i també poder situar el sostre de socis en les 2.500 persones, suficients per cobrir la demanda actua. Amb tot, la llista d'espera molt probablement ja haurà desaparegut a finals d'any, ja que els dos nous vestidors, ubicats a la planta baixa, ja estaran operatius. "És per culpa dels vestidors que no podem assumir més gent, per tant, posarem el turbo" a les obres, ha garantit Villaró.

Junt amb els nous vestidors, el més destacat d'aquesta reforma és el nou edifici 'Cub' que es construirà annexe al CEO on ara hi ha les grades. Allà es farà la nova sala de judo per tal de poder traslladar una activitat extraescolar que té molta demanda a la parròquia i que ara s'ha de fer al Centre de Tecnificació. També albergarà la nova recepció, més ben ubicada que l'actual i a la planta baixa. Serà l'única entrada al gimnàs.

Junt amb aquest 'Cub', es construirà un ascensor públic per connectar l'aparcament Prat de Vilella amb el centre del poble, ha destacat Serracanta. També, i ja dins l'actual edifici, es farà una nova sala polivalent, oficines, escales interiors i una centraleta contra incendis.

La prova que el CEO passarà a ser un edifici eminentment esportiu és que la zona on ara hi ha el parc infantil i el 'vending' de menjar i begudes desapareixerà i passarà a ser part privada del gimnàs. Villaró ha avançat que aquest espai social amb tota probabilitat anirà on ara hi ha l'oficina de turisme, que es traslladarà properament a la casa Ferino, al centre del poble.

Xavier Orteu, un dels arquitectes encarregats de l'obra, ha exposat que l'edifici del CEO "té un gran impacte urbanístic i arquitectònic" i que s'ha treballat per tal d'integrar-lo el màxim amb l'entorn. Així mateix, s'han concebut els treballs amb la idea que, en un futur i si fos necessari, l'interior es pugui seguir ampliant. En total la intervenció abraça vora 1.500 metres quadrats.

Pel que fa al desenvolupament de les obres, Villaró ha assegurat que no caldrà tancar el gimnàs i per tant tindrà "una afectació mínima entre els socis".

Finalment, i pel que fa al rocòdrom exterior, es mantindrà com està i guanyarà uns lavabos públics.