Andorra i Panamà enforteixen lligams en la lluita contra la delinqüència financera i la corrupció

Una delegació de la fiscalia general panamenya és a Andorra per signar amb la fiscalia andorrana un protocol de col·laboració

Una delegació de la fiscalia general de Panamà, presidida per la Procuradora General de la Nació, Kenia I. Porcell Díaz, és de visita a Andorra aquest dilluns i dimarts per signar conjuntament amb la fiscalia general d'Andorra un protocol de col·laboració entre ambdues institucions. L'acord entre els dos ministeris públics permetrà enfortir els seus lligams en la lluita contra la delinqüència i, especialment, en matèria financera i de corrupció.

Amb la signatura d’aquest protocol "es potencien les investigacions criminals que se substancien tant a Andorra com a Panamà i s’enforteix i s’afavoreix el desenvolupament de la cooperació entre els ministeris públics d’ambdós països, per la persecució de delictes, en general i, de la delinqüència organitzada transnacional, en particular", remarquen des de la fiscalia andorrana.

El memoràndum d’entesa preveu la cooperació mitjançant, entre d’altres, intercanvis d’informació, tramitació urgent de les demandes de cooperació jurídica penals i realització de visites d’estudi.

L’acord al qual arriben les dues institucions no afectarà a la seva independència i autonomia, ja que col·laboraran d’acord amb la seva pròpia legislació interna.