Andorra Sostenible incidirà més en el teixit empresarial

El servei renova l'acord amb el Govern i se centrarà més en difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Centre Andorra Sostenible, que a partir d’ara canvia el seu nom i passa a anomenar-se Andorra Sostenible, ja que “és més que un centre”, tal com ha posat en relleu el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, potenciarà molt més la sensibilització a diferents sectors empresarials, comerços i organitzacions sobre la sostenibilitat i en especial sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquest és un dels aspectes que es reforcen arran de la renovació de la prestació de serveis que ha acordat l’executiu. D’aquesta manera, es posaran en marxa diferents campanyes que s’articularan en funció de diferents necessitats que es vagin detectant i especialment al voltant de les estratègies mediambientals que el ministeri duu a terme, com per exemple, en matèria de residus. Aquest treball, ha destacat Rossell, es començarà amb el sector de l’hostaleria, la restauració i els comerços. Aquesta major sensibilització es dirigirà també a clubs esportius en la línia del que ja s’ha fet, per exemple, amb la Font Blanca. 

D’altra banda, es reforçaran altres branques en què ja treballava fins ara el centre com l’educació ambiental a les escoles, un projecte que ha donat com a fruit, entre d’altres, que el 72% dels centres del país siguin escoles verdes. En aquest apartat, però, es vol potenciar l’oferta d’activitats a l’estiu. Quant a les activitats per a la ciutadania, es continuarà la línia de fer propostes lligades a certes accions o dies mundials i el que es vol potenciar especialment són les xarxes socials. 

Per dur a terme aquestes noves accions es contractarà una persona més. L’adjudicatària d’aquest concurs ha estat La Vola per un import de 103.141 euros anuals.

Rossell ha recordat que moltes de les estratègies nacionals sobre qüestions ambientals es troben ara en la recta final ja que moltes marcaven objectius per al 2020. Per això, ha afegit, ara és el moment d’anar reflexionant sobre noves polítiques ambientals i en dissenyar objectius “molt més estrictes”.

D’altra banda, Rossell ha informat de l’aprovació de la convocatòria d’un concurs públic per la realització dels treballs de reparació d’una part dels biofiltres de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Pas de la Casa.