Andorra Telecom descarta que l'automatització impliqui pèrdues de llocs de treball

"Els robots estan pensats per fer les feines més rutinàries, de forma més ràpida i corregint errors", ha dit Barris

Diversos directius de diferents empreses d'Andorra han acudit aquest dimarts a la Jornada innovació Andorra Telecom, celebrada a l'Atiram Hotel d'Andorra la Vella. S'han presentat tot un seguit de xerrades amb l'objectiu de donar a conèixer els avenços que Andorra Telecom està desenvolupat en l'àmbit de l'automatització. Josep Maria Barris, responsable d'Operacions i Infraestructura d'Andorra Telecom, davant la por de la societat cap al fet que l'automatització pot representar pèrdues de lloc de treball, ha destacat que "els robots automatitzats estan pensats per fer les feines més rutinàries", i ha assegurat que "no es prescindirà en cap moment de cap lloc de treball".

Barris ha anunciat que "Andorra Telecom ha fet un pas molt important cap a l'automatització, amb l'objectiu d'accelerar tasques i eliminar errors". Aquest conjunt de conferències s'ha dut a terme gràcies a la gran acollida que aquesta temàtica va tenir a la ciutat de Madrid. Per Barris, "l'automatització és un aliat de la societat". Des del punt de vista pràctic i quotidià, s'ha posat com a exemple el fet que una persona diàriament es connecta als seus bancs, es descarrega els extractes i els copia en un full de càlculs per portar el control de les seves despeses. "Tot això, avui dia es fa de forma automàtica, i aquí tenim un bon exemple del que és l'automatització", ha dit Barris.

Beatriz Martínez, arquitecte de Solucions-Cloud&Infraestructura de l'empresa Red Hat, ha estat l'encarregada de dur a terme la conferència 'Automatitzant la xarxa amb Ansible'. Red Hat és una multinacional nord-americana de programari de codi obert destinat principalment a empreses. A banda, des del 2015, data en la qual Red Hat va anunciar l'adquisició de l'empresa d'automatització TI Ansible, col·labora conjuntament amb Andorra Telecom en la recerca de solucions automatitzades. Martínez ha assegurat que aquest concepte aconsegueix "una major eficiència que d'altra banda fa que els empleats deixin de banda les tasques més repetitives".

Barris ha avançat també que "el món de l'automatització no s'acabarà mai, ja que sempre hi ha coses per fer i per millorar". Ha conclòs dient que "els robots no s'equivoquen mai, ja que fan allò pel qual els han programat. Si s'equivoquen, és perquè darrere hi ha una feina humana mal feta".