Andorra Telecom formarà en atenció telefònica els interns del Centre Penitenciari

Espot anuncia un projecte per continuar l'acompanyament dels interns en la seva reinserció laboral un cop estan en llibertat

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, han signat aquest dijous la renovació d'alguns punts del conveni marc de col·laboració que mantenen en relació al Centre Penitenciari. La principal novetat és la inclusió d'una addenda per la qual l'operadora telefònica oferirà formació ocupacional als interns per tal que puguin treballar en atenció telefònica en un 'call center' un cop abandonin el centre de la Comella. D'aquesta manera, els presos podran tenir més recursos a l'hora d'inserir-se al mercat laboral quan hagin complert la condemna. Els cursos començaran al setembre i són d'inscripció voluntària.

Espot ha assegurat que el percentatge de persones que es reinsereixen després d'una condemna és alt, tot i que molts d'ells no són residents o deixen de ser-ho, i ha avançat que s'ha posat en marxa un nou projecte per tal que un cop surtin del Centre Penitenciari se'ls pugui continuar acompanyant i ajudar a trobar feina o a disposar dels recursos socials que necessitin. Aquesta tasca ja es duia a terme anteriorment, però ara s'ha pogut institucionalitzar gràcies al fet que la treballadora social del ministeri s'hi pot dedicar en exclusiva.

D'altra banda, la signatura d'aquest dijous també ha permès renovar dos altres aspectes del conveni. D'una part, les tasques laborals que Andorra Telecom ofereix de manera remunerada als interns per empaquetar els descodificadors de televisió o per fer la decoració nadalenca de les oficines de l'operadora. L'any passat hi van participar 17 interns i enguany ja han donat feina a 23 dels 43 presos que té actualment la Comella. D'altra banda, Andorra Telecom també lliura gratuïtament targetes telefòniques als interns amb pocs recursos per tal de facilitar-los la comunicació amb l'exterior. L'any passat se'n van lliurar 45 i enguany la xifra ja arriba a les 75. Aquestes donacions representen un 10% de l'aportació que fa el Govern per als interns sense recursos.

A banda d'Andorra Telecom, el director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroc, ha indicat que també compten amb altres empreses que aporten feines per tal que puguin fer els interns, i que també estan pendents de signar un conveni amb una empresa que té previst oferir-los llocs de treball un cop compleixin la condemna. 

Les sales per al vis-a-vis, la setmana que ve

D'altra banda, el ministre Xavier Espot ha anunciat que el proper 14 de juny s'inauguraran finalment els espais que han de permetre que els interns puguin mantenir contactes íntims, i que a partir d'aquí s'iniciarà la prova pilot a la qual es van comprometre. Espot ha recordat que aquest també és un dels projectes necessaris des del punt de vista de la reinserció i la resocialització dels interns.