La Central ajuda els joves a trobar la seva primera feina

Hi han estat presents marques com Pyrénées, Gala Perfumeries, Vallnord, Caldea, Via Moda, Centre Comercial Andorrà i SGV

El servei de Joventut del comú d'Andorra la Vella ha organitzat a partir d'aquest dijous un cicle de xerrades enfocades a facilitar la inserció laboral dels joves estudiants en períodes de vacances escolars. La primera d'elles, celebrada a la Central, ha estat presentada pel conseller de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i l'orientadora laboral del Servei d’Ocupació, Sara Saraiva. En l'acte també hi han estat presents representants de marques reconegudes com Pyrénées, perfumeries Gala, Vallnord, Caldea, Via Moda, Centre Comercial Andorrà i SGV. Totes elles han volgut transmetre als joves les seves necessitats empresarials i el que elles ofereixen, així com horaris i períodes de vacances totalment compatibles amb l'activitat escolar.

Cabanes ha destacat que "les feines que més busquen els joves són aquelles que permetin compaginar el treball amb el cap de setmana". Per altra banda, ha puntualitzat que els principals treballs que s'ofereixen són "de suport als treballadors fixos que estan a l'empresa". Ha recalcat també que aquesta iniciativa "té molt d'èxit i que és interessant que els joves coneguin que existeix aquest servei". Un dels principals danys col·laterals que es troben en aquest tipus d'activitats, és que els joves corren el perill d'abandonar els seus ensenyaments en veure que tenen el seu primer sou, a causa de l'efecte atraient que tenen els diners. En aquest sentit, Cabanes ha volgut destacar que "això no és cap problema, els joves aprenen a saber valorar el valor del material i el que costa aconseguir, per exemple, un mòbil valorat en 1.000 euros", i ha recalcat que "té molt més de positiu, que de negatiu".