Andorra tindrà una residència de talents

El projecte olotí de Faber proposa estades de professionals del món de les arts, ciències o humanitats

El regidor de Cultura de l'ajuntament d'Olot, Josep Berga, va informar en l'últim ple del consistori que ja "s'ha anunciat la creació d'una nova residència a Andorra" de les mateixes característiques que la que hi ha a aquesta ciutat. Parlem de la residència de talents Faber, iniciada a Olot fa tres anys i dedicada a estades de professionals del món de les arts, les ciències o les humanitats. Venen a treballar el seu projecte durant uns dies per facilitar el procés de creació i la inspiració.

Segons recull del Diari de Girona, el projecte de Faber s'estendrà no només a Andorra sinó també a d'altres localitats de Catalunya, el País Valencià i Mallorca. L'actual director de la residència Faber d'Olot, Francesc Serés, serà el capdavanter del sistema nacional de residències.

La base d'aquest concepte d'estada de talents parteix del retorn social, és a dir, els professionals comparteixen mentre fan estada els seus coneixements amb la gent del territori on treballen la seva obra. Fan, per exemple, conferències o tallers a entitats i centres escolars.

Des que es va inaugurar s'han fet 22 residències agrupades per temàtiques a Olot, tractant temes com innovació pedagògica, robòtica o creences religioses.

La notícia de la nova residència a Andorra ha sorgit després de l'anunci que Faber s'ha integrat a l'Institut Ramon Llull, de manera que l'actual director ha passat a ser director de l'àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull.