Any d'èxit i amb varietats de productes als horts d'Ordino

Els hortolans han celebrat el berenar de cloenda de la temporada

L'èxit i la varietat de productes conreats han marcat la temporada 2018 dels hortolans d'Ordino. Així ho ha destacat la consellera d'Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social del comú, Vanessa Fenés. La temporada ha estat marcada també per les abundants pluges. Ordino disposa de nou horts, quatre parcel·les a Casa Rossell i cinc a les hortes de Casa Carme Rebés, a més de la col·laboració que duen a terme els hortolans amb l'Aula Oberta de l'escola andorrana de segona ensenyança, en un projecte que es va iniciar l'any 2009. Com en anys anteriors es va haver de fer un sorteig per atribuir els horts ja que la demanda va superar l'oferta.

Vanessa Fenés també va volgut fer esment a la trobada que va tenir lloc fa catorze dies a Ordino i que va aplegar els hortolans de totes les parròquies que participen en el projecte d'horts socials de la Fundació Julià Reig. És la tretzena trobada d'aquestes característiques (cada any a una parròquia) que s'organitza per reunir a totes les persones que tenen horts i que serveix per compartir experiències sobre com va el conreu i la collita.

El projecte Horts socials, sota el lema 'Cuidar un hort és fer salut', inicia la seva activitat l’any 2001 i respon a la voluntat de la Fundació Julià Reig d’impulsar un servei innovador amb l’objectiu de promoure una qualitat de vida millor a partir d’una activitat útil, duta a terme en un entorn natural, i adreçada a la gent gran. El pla proposat per dur a terme la tasca als Horts socials es dibuixa d’acord amb una realitat nova del col·lectiu social de la vellesa, en el sentit que requereix una preparació per viure més temps tot mantenint la vitalitat i la qualitat de vida. A més, cuidar un hort s’emmarca com una activitat dins les pràctiques pròpies i habituals de l'entorn andorrà.