Apapma també al·lega contra la tirolina de Naturlandia

L'entitat presenta arguments mediambientals contra el giny

Finalment han estat dues les al·legacions que han rebut les consideracions ambientals referents a la construcció de la tirolina a les cotes 1.600-2.000 de Naturlandia que el comú de sant Julià de Lòria ha sotmès fins aquest divendres al migdia a exposició pública. Així, a la que va presentar Desperta Laurèdia s'afegeix la de l'Associació protectora d'animals, plantes i medi ambient ( Apapma).

Si bé l'al·legació de Desperta Laurèdia feien referència a possibles afectacions econòmiques, mediambientals i socials, la d'Apapma se centra en qüestions mediambientals. Des de l'entitat el seu president, Carles Iriarte, no ha volgut entrar al detall del contingut de l'al·legació feta, i s'ha limitat a dir que fa referència a la temàtica per la qual vetlla l'entitat, és a dir, la flora, la fauna i el medi ambient en general.

La setmana que ve els tècnics del comú començaran a avaluar aquests arguments presentats per les dues entitats i caldrà veure quina és la resposta que se'n dona, tenint en compte, també, que hi haurà alguna d'aquestes qüestions que hauran de ser derivades als respectius departaments del Govern responsables.

Cal recordar que des del comú lauredià es va indicar que tot i estar subjecte a modificacions, l'impacte mediambiental mostra que la implementació del giny és favorable i que, per tant, no representa cap perill per a la fauna i flora que envolta el parc.