El Pas de la Casa proposa apujar el preu del tabac per combatre el contraban

"S'han aprofitat de la desgràcia que estan vivint els comerços per omplir-se les butxaques", ha dit Carrié

El president de la Iniciativa Publicitària (Inpub), Jean Jacques Carrié, proposa que "per resoldre el problema dels contrabandistes de tabac del Pas de la Casa, creiem que la millor solució és apujar el preu del tabac i que sigui el mateix en tots els establiments". D'ençà que es va tallar l'accés a Andorra per França a conseqüència d'una esllavissada, molts contrabandistes han aprofitat per entrar de manera il·lícita al Principat, ja sigui de nit, amb cotxes i camions, o creuant a peu les muntanyes, amb l'objectiu de comprar el màxim de tabac possible per poder-lo vendre després a un preu més elevat. Segons Carrié, "els contrabandistes s'han aprofitat de la desgràcia que està vivint el Pas de la Casa per omplir-se les butxaques".

Aprofitant la 7a edició de la Weekend Internacional dels anys 60, l'AAVA (Associació andorrana de vehicles antics) va canviar la ruta que havia planificat inicialment per anar al Pas de la Casa i fer la compra allà amb motiu de solidaritat. "Hi han entrat de 30 a 50 cotxes, res comparat amb un cap de setmana normal", ha assegurat Carrié. D'altra banda, ha destacat que "els comerciants estan vivint un autèntic infern, les pèrdues econòmiques són molt greus".

En una reunió mantinguda amb el prefecte de la Regió occitana, Étienne Guyot, i on hi ha assistit el cap de Govern en funcions, Toni Martí, acompanyat del ministre en funcions d'Ordenament Territorial, Gilbert Saboya, i l'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez, s'ha anunciat que l'RN22 quedarà oberta novament aquest divendres, posant fi d'aquesta manera a la desesperació dels comerciants. Carrié ha assegurat que "aquesta notícia ha estat molt ben rebuda pels comerços del Pas de la Casa", i ha afegit que "estem molt agraïts amb el Govern per haver-se implicat tant i amb els andorrans que han mostrat la seva solidaritat". D'altra banda, ha recordat que "el Pas és un motor econòmic molt important pel país".