Assandca engega una campanya de captació de voluntaris

Les activitats esportives i de lleure han estat el principal atractiu d’una jornada sòlidària que ha comptat també amb tallers demostratius sobre salut i benestar

Una vintena de persones han omplert les butlletes per fer-se voluntaris de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i contribuir amb el seu temps al desenvolupament dels serveis de suport i acompanyament que l’associació dona des de fa 5 anys. La jornada solidària 'Andorra contra el càncer', que aquest dissabte s’ha celebrat a la zona del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, donava el tret de sortida a la campanya que l’entitat ha posat en marxa amb l’objectiu de començar a estructurar una base de voluntariat enfocada als serveis i activitats que desenvolupa adreçades als malalts oncològics.

La jornada ha comptat novament amb la col·laboració de Vall Banc i ha ofert una vintena d’activitats esportives i de lleure, incloent jocs, ball i l’actuació dels Castellers d’Andorra que enguany han estat els encarregats de protagonitzar l’acció simbòlica del dia: l’aixecament d’un pilar de quatre des del qual s’ha desplegat un llençol amb el llaç de la lluita contra el càncer que identifica Assandca.

Tot i que la jornada ha arrencat amb una afluència tímida de gent durant les primeres hores del matí, la tarda ha estat molt participada i les activitats programades, sobretot les arts marcials i les exhibicions de ball, han comptat amb un públic molt nombrós. A banda del canvi d’emplaçament, el nou enfocament que Assandca ha donat a l’esdeveniment perseguia compartir amb el públic informació sobre hàbits de vida saludable amb un programa de tallers demostratius i xerrades a l’entorn de la zona de carpes ubicada al carrer dels Veedors. Professionals de diferents teràpies han complementat l’oferta d’esports, jocs i lleure amb xerrades sobre meditació, demostracions d’elaboració de sucs saludables, massatges de reflexoteràpia, sessions de maquillatge i també de diagnòstic corporal.

Al camp de futbol i a les zones enjardinades s’han anat succeint el reguitzell d’activitats més esportives: des dels jocs tradicionals del Regne Unit del Club Internacional d’Andorra; passant per les demostracions de Taekwondo i Aikido, el tir amb arc del Club de Tir amb Arc Encamp; el ioga, el ping-pong, la pista de cúrling, l’espai d’handbol, futbol 7 i el rugbi; i la zona d’atletisme, de la mà dels Amics de l’Atletisme d’Andorra.

'Andorra contra el càncer' ha comptat també amb la col·laboració de la pilot Margot Llobera que ha signat autògrafs als aficionats i aficionades que s’han acostat fins a la carpa on hi ha instal∙lat també la seva moto. La corredora andorrana, que l’any vinent participarà al Dakar, col·labora amb Assandca des de fa temps portant el logotip de l’entitat al seu casc.

Una nodrida representació de les autoritats han visitat l’espai del Prat del Roure sent testimonis de l’oferta d’activitats organitzades. Al migida, han recorregut l’espai la síndica general, Roser Suñé, acompanyada de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, del portaveu del Govern, Eric Jover, i el conseller general del PS, Pere López. A la tarda, també han estat testimonis de l’oferta d’activitats i de tallers la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, i la secretària d’estat de Salut, Helena Mas.