Bona acollida de les Jornades Solidàries amb les Persones Refugiades

Amb activitats de diferents disciplines, han volgut crear un espai de trobada per a gent de totes les disciplines 

Les Jornades Solidàries amb les Persones Refugiades han continuat aquest matí amb una classe de zumba a la plaça de Les Fontetes de la Massana. "Busquem que hi hagi diferents persones amb diferents àmbits, esportius, artístics, socials i que sigui un espai de trobada", ha afirmat Yannis Herrera, un dels membres d'Obrim-los, Obrim-les, encarregats d'organitzar les activitats. Tot seguit, Safia El Aaddam, ha explicat en una conferència els reptes amb els quals s'enfronten les persones que arriben a Europa, des de la seva perspectiva de filla de migrant i de professora voluntària a la fundació Barcelona Actua.

L'associació es va veure afectada pels talls a la xarxa viària a causa de La Vuelta, que van provocar que l'afluència fos mínima. Amb tot, "el que valorem positivament és que les persones que van estar aquí van estar molt contentes amb les activitats que es van dur a terme", ha explicat Yannis Herrera, que han vist com les persones assistents ja estaven sensibilitzades sobre el tema i acudien a les xerrades per conèixer millor la realitat de les persones que arriben a Europa.

L'objectiu del cap de setmana per a Obrim-los, Obrim-les és informar, sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la situació de les persones migrades al món i el perquè del seu desplaçament i, a la vegada, deixar palès la manca d'implicació dels Estats europeus, que, segons afirmen, prioritzen els interessos polítics i econòmics per sobre del compliment dels Drets Humans.

Les jornades clouran aquesta tarda amb una taula rodona, moderada per Ramón Tena i formada per persones migrants de 7 nacionalitats diferents que resideixen al país a les que el col·lectiu vol donar veu. Tot seguit, actuaran els Castellers d'Andorra i l'organització farà el discurs de cloenda. El dia acabarà amb un concert a la plaça de les Fontetes amb el grup andorrà Pali.

Comentaris racistes a les xarxes

Obrim-los, obrim-les denuncia comentaris racistes i negatius amb l’organització per part de persones amb pensament racista, sobretot a les xarxes socials. “Des d’aquí ho denunciem i els convidem a que vinguin i s’informin abans de comentar segons quines coses”, ha apuntat Herrera.