El CAP de Santa Coloma es traslladarà al Prat Condal

El Govern i el comú d'Andorra la Vella busquen amb el nou emplaçament millorar l'accessibilitat i l'atenció als usuaris

A partir de la primavera del 2019 el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Santa Coloma es traslladarà a la zona del Prat Condal. Així ho han fet públic el ministre de Salut, Carles Álvarez, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que han visitat quest dimarts el nou emplaçament.

El CAP de Santa Coloma, situat al carrer Major, al centre històric de la localitat, va ser un dels primers centres del país segons el ministre Álvarez. Un centre "que s'ha quedat obsolet, de petites dimensions, i en un lloc una mica amagat i apartat". Per al ministre de Salut, amb el nou emplaçament "es potenciarà i hi haurà una proximitat millor a l'usuari."

L'actual CAP de Santa Coloma acull 2.000 usuaris anuals que es desplacen a la consulta, però també atén a 700 persones en els seus domicilis. Amb el canvi d'ubicació, el ministre Álvarez ha afirmat que "hi haurà més usuaris" i ha deixat la porta oberta a ampliar els horaris d'atenció al públic, ja que ara el centre de la localitat només obre de vuit del matí a una del migdia. De la mateixa manera, el ministeri té prevista la incorporació d'un assistent social en el nou CAP per ampliar el servei.

"Realment el CAP que teníem no reunia les condicions per atendre en qualitat a 2.000 usuaris", ha afirmat Conxita Marsol. El comú d'Andorra la Vella ha estat l'encarregat de buscar el local i serà qui pagarà el lloguer. "Vam trobar aquest que té molt bon emplaçament", ha explicat Marsol, que ha recordat que la construcció del nou CAP ja es va preveure en el pressupost d'aquest any, recollint la demanda de la corporació. El local, situat a la zona del Prat Condal, disposa de 200 metres quadrats i tindrà un cost per al comú de 2.000 euros mensuals aproximadament, tal com ha avançat Marsol.

El CAP s'uneix als de Sant Julià i la Massana, que també s'han construït durant aquesta legislatura. "S'actualitzarà un local que estava obsolet i que no complia amb les dimensions adequades per traslladar-se a un lloc on l'accessibilitat i els serveis de l'entorn són més importants" ha explicat el ministre Torres. Al projecte s'han destinat 300.000 euros, "com a la majoria dels CAPS", ha afirmat el ministre, i el ministeri d'Ordenament Territorial ja ha tret la licitació per a la selecció de l'arquitecte. Segons Torres, "abans de finals d'any es preveu adjudicar les obres, que no seran d'una durada molt llarga", per poder utilitzar els espais "durant la propera primavera".