Societat 28/10/2019

La CASS incideix en què només cobreix interrupcions involuntàries de l'embaràs

Rascagneres destaca que tenen "plena confiança" en els prestadors de serveis

M. F.
2 min
El preisdent del consell d'administració de la CASS, Joan Miquel Rascagneres, aquest dilluns al matí. / M. F.

Andorra la VellaDavant la polèmica sorgida de les paraules de la magistrada Canòlic Mingorance al davant de l’ONU sobre el fet que la CASS reemborsa les interrupcions de l’embaràs, des de la parapública s’ha incidit, una vegada més, que els únics actes que cobreixen són aquells que es troben sota la nomenclatura d’interrupció involuntària de l’embaràs i que el voluntari no es reemborsa perquè, senzillament, no hi ha cap nomenclatura que l’empari. En aquest sentit, el president del consell d’administració de la CASS, Joan Miquel Rascagneres, ha manifestat que tenen una “total confiança” en els prestadors de serveis i que entenen que quan facturen ho fan per actes que realment realitzen. En aquest sentit, també ha volgut respondre a la polèmica amb els metges, que havien lamentat que es posava en entredit la seva feina.

“Remarquem el fet que tenim plena confiança en els prestadors de serveis”, ha emfasitzat Rascagneres, lamentant que en cap moment des de la CASS van voler deixar entreveure que se sospitava dels professionals. En aquest sentit, el que sí que ha volgut subratllar és que tant en aquests casos com en d’altres si la CASS sospités que hi ha alguna mala praxi s’actuaria tenint en compte que tenen els mecanismes de control per fer-ho.

Tampoc no ha volgut valorar les paraules de Mingorance, assegurant que potser ella, per la seva professió, té “una informació” que des de la CASS no tenen.

Rascagneres ha emfasitzat que “mai” han tingut elements de sospita sobre interrupcions involuntàries de l’embaràs que s'hagin facturat d'alguna altra manera i ha recordat que són força estables en el temps i que a més la gran majoria es fan a Andorra. Així, per exemple, l’any 2017 se’n van fer 17 a Andorra i dues a fora i el 2018 dotze a Andorra i dues a fora. Ha contraposat aquestes dades, a més, amb les que facilita la Generalitat sobre interrupcions voluntàries i que se situen normalment per sobre del centenar. Aquestes, ha subratllat, són les que “són alienes” a la CASS, ja que en tractar-se d’interrupcions voluntàries, no es cobreixen.

stats