El CDR Andorra insta els actors polítics a no perpetrar un “silenci còmplice”

El col·lectiu ha fet públic el manifest fundacional i ha convocat una mobilització per aquest dimarts al vespre davant de l'ambaixada espanyola

“Volem generar una reflexió sobre la causa catalana a Andorra, denunciant la injustícia que està patint el poble català, així com buscar suports internacionals cap a la república.” “No podem callar davant de la repressió que per part de l'Estat espanyol s'exerceix sobre qualsevol grup de ciutadans que aixequi la veu.” “Cap societat democràtica pot romandre cega, indiferent i callada davant l'evident abús i hem de fer nostra la causa del poble català”. Aquests són algunes de les idees que defensa el Comitè de Defensa de la República (CDR) Andorra, que es defineix com una eina pacífica de lluita social i política.

L'actor social, que va néixer a les xarxes poc després de la detenció a Alemanya del president, Carles Puigdemont, ha publicat aquesta passada nit de dilluns  el manifest fundacional on mostra també el seu suport al poble català i exigeix que cessi la persecució del Govern català i dels polítics exiliats perquè puguin retornar a casa. Apunten que cap poble que lluita per assolir i preservar la sobirania, no pot tancar els ulls davant davant la violència i la prevaricació del govern de Mariano Rajoy i tota la maquinària judicial, policial i mediàtica. Per tot plegat, mostre el seu rebuig total al “silenci còmplice d'actors polítics o civils tant espanyols com internacionals” i creuen que la situació a Catalunya ha de ser tractada des de l'àmbit nacional com internacional.

En el text també mostren la seva solidaritat amb els presos polítics i els seus familiars i n'exigeixen l'alliberament immediat. Clouen amb una demanda: “no defalliu, la vostra por és la seva única esperança”. D'aquesta manera, el CDR Andorra posa negre sobre blanc els seus valors i idees, després de realitzar algunes actuacions que han començat per la penjada de llaços grocs arreu del Principat, que amb poques hores han estat retirats.

La publicació del manifest fundacional ha coincidit amb la detenció de diversos membres dels comitès a Catalunya imputats per delictes de rebel·lió i terrorisme. Per aquest motiu, aquest mateix dimarts al migdia el col·lectiu ha convocat una concentració davant l'ambaixada espanyola a Andorra, a les 20 hores, per protestar contra la "repressió".