El CDR talla durant una hora l'N-260 a l'alçada de la Seu d'Urgell

Hi ha hagut un segon tall a mig matí a la mateixa carretera, i els Mossos han intentat desallotjar els manifestants, que han mostrat resistència pacífica

Pels volts de les 7.30 hores d'aquest dijous al matí una vintena de persones, mogudes per la convocatòria del CDR Alt Urgell per protestar contra el judici de l'1-O, han tallat l'N-260 a l'alçada de la Seu d'Urgell, fet que ha complicat l'accés a Andorra i la seva sortida.

Segons afirma el mateix CDR, els Mossos d'Esquadra han arribat fins la zona amb els antiavalots amb la intenció d'acabar amb aquesta acció de protesta. Al cap d'una hora d'iniciar-se la mobilització els Mossos han intervingut "amb cops, luxacions i trepitjades contra una acció de resistència passiva", afirma el CDR Alt Urgell a través de les xarxes socials. S'ha donat per finalitzat el tall i la mobilització continua davant dels jutjats de la Seu d'Urgell. 

Amb posterioritat al primer tall i passades les 11 del matí més de 200 persones s'han tornat a concentrar al peu de la carretera N-260 i els Mossos d'Esquadra han tornat a intervenir i han començat a desallotjar un per un els manifestants, que tanmateix han oposat resistència pacífica i s'han mantingut damunt l'asfalt.Durant tota la intervenció s'han viscut moments de tensió, atès que els agents volien restablir el pas de vehicles pesants, mentre que els concentrats es queixaven de l'actitud de la policia i reclamaven poder mantenir la protesta.Finalment, cap a les 12, els efectius policials han optat per retirar-se i, al cap d'uns instants, els concentrats també han abandonat la carretera, amb la qual cosa s'ha restablert totalment el trànsit. Els manifestants han tornat fins a la plaça de Catalunya, on havia començat la manifestació.

No ha estat l'únic tall a aquesta carretera, ja que també hi ha afectacions a l'alçada de Lles de Cerdanya, informa el Servei de Trànsit de Catalunya.

S'espera un dijous complicat a les carreteres catalanes emmarcat en la convocatòria de vaga general. De fet, ja hi ha afectacions a pràcticament tota la xarxa viària. Hi ha talls als entorns de la ciutat de Barcelona (sobretot a l'AP-7), també està tallada la C-60, l'AP-7 a l'alçada de Figueres, la C-17, talls a l'Eix Transversal i a l'N-340 a Tarragona.