La CEA valora que l'entrada en vigor del Codi de relacions laborals sigui al febrer tot i que volien "més temps" per a l'adaptació

Engegarà una campanya per difondre els canvis entre els empresaris

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) celebra, d’una banda, que l’entrada en vigor del nou Codi de relacions laborals després de la seva aprovació per part del Consell General aquest dijous, es posposi un mes i, per tant, que sigui d’aplicació a partir de l’1 de febrer, un mes més tard del que estava previst, alhora que lamenten no “disposar de més temps per garantir la correcta implementació d’aquest nou marc normatiu”.

A través d’un comunicat emès aquest divendres, des de la patronal lamenten el fet que “el ritme parlamentari no ha permès aprovar aquest paquet de lleis abans de l’estiu” la qual cosa, recorden, hagués fet que tinguessin un termini de sis mesos per posar-se al dia “progressivament” abans que les lleis fossin d'aplicació. En canvi, valoren que una de les seves propostes, la creació del fons de capitalització, s'hagi tingut en compte ja que, tot i que s’haurà de desenvolupar reglamentàriament, creuen que “afavorirà tant l’empresariat com les persones assalariades”. 

Malgrat aquesta manca de temps, però, posen en relleu que les tres lleis laborals aprovades pel Consell General, la de relacions laborals, la d’acció sindical i patronal i la de conflicte col·lectiu han “d’aportar més seguretat jurídica, així com una millora dels canals de comunicació entre els diferents agents implicats, però també noves obligacions per a l’empresariat andorrà”.

I precisament perquè tothom n’estigui assabentat d’aquests canvis que comporten les noves lleis laborals, la CEA posarà en marxa “de manera imminent”, una campanya d’informació entre els seus membres. Així, des de la patronal es facilitarà als associats un comparatiu de les legislacions laborals que entraran en vigor, així com formacions específiques adreçades als empresaris d’acord amb aquest nou marc laboral.