Publicitat
Publicitat

Joan Cabeza i Olga Adellach, nous membres del Consell Superior de la Justícia

Amb aquests dos nomenaments dels coprínceps es completa l'organisme, amb Enric Casadevall com a president, Maica Torres i Clàudia Arias

L’exconsellera i exministra Olga Adellach i el doctor Joan Cabeza han estat nomenats pels coprínceps episcopal i francès, Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron, respectivament, com a nous membres del Consell Superior de la Justícia. Amb aquests dos nomenaments s’han completat els cinc membres del consell ja que el Govern ja va nomenar Maica Torres després de la mort del vicepresident de l'organisme, Jaume Sansa, mentre que la persona designada pels batlles i magistrats, que fins ara ha estat Josep Maria Cairat, és Clàudia Arias. A més, recentment, el síndic general ja va anunciar que Enric Casadevall repetirà sis anys més de president.

Adellach, d’Ordino i economista de professió, substitueix Jordi Vicent, que havia exhaurit els dos períodes consecutius de sis anys en el càrrec, tal com preveu la llei; mentre que Cabeza, el nomenament del qual es va publicar dimecres al BOPA, substitueix Antoni Aleix. 

La nova membre nomenada per Joan Enric-Vives ha exercit amb anterioritat diversos càrrecs: consellera general (1992-1993); secretària d'Estat d'Agricultura (1997-1998); ministra d'Agricultura i Medi Ambient (1998-2001); consellera general (març 2001); ministra d'Agricultura i Medi Ambient (2001-2005); i consellera general (2005-2015) treballant en l'àmbit legislatiu de sanitat i medi ambient i d'economia.