Canals no garanteix la continuïtat del Cirque du Soleil

La nova ministra de Turisme confirma Budzaku en el càrrec

Els projectes del Govern per seguir portant turistes al país se "sotmetran a anàlisi", s'estudiaran els números i el retorn que generen. Així ho ha assegurat la ministra de Turisme, Verònica Canals, aquest dimarts en l'acte de Grandvalira i en les que han estat les seves primeres declaracions des que va jurar el càrrec. Entre aquests projectes també s'hi inclou el Cirque du Soleil, l'estrella del govern demòcrata els darrers anys. Canals no n'ha garantit la continuïtat i ha dit que estudiarà paràmetres com "la despesa mitjana de la gent" que assisteix als espectacles de la companyia canadenca, les xifres d'ocupació, la possibilitat de si pot seguir creixent o no, per definir si es tracta "d'un model esgotat o no".

Part d'aquestes xifres les analitzarà en els dossiers que l'anterior ministre, Francesc Camp, li ha facilitat. "Tinc idees" sobre el futur del Cirque, ha dit Canals, però no les vol compartir, de moment. Ha afegit que, primer, "em vull fer una idea de com anirà aquest estiu".

El mateix farà amb la resta de projectes en vigor, ja que "sense previ anàlisi no es poden definir uns objectius clars i quantificats", ha justificat. Ha considerat que cal diversificar l'oferta i "apostar per la qualitat". Tot i que, en la vessant esportiva, ha donat a entendre que la inversió es mantindrà ja que hi ha un "interès estratègic" i cada vegada més països coneixen el país, sobretot el sector de la neu.

El que sí que ha volgut confirmar la ministra és la continuïtat de Betim Budzaku al capdavant d'Andorra Turisme, així com de tot l'equip que l'acompanya. "Tot l'equip segueix, com ha de ser", ha manifestat. Ha acabat, per tant, amb els rumors que asseguraven que Budzaku marxaria per manca de confiança.