Canillo adjudica per 2,6 milions les passarel·les penjants sobre les valls de Montaup i del Riu

Torres va informar aquest dilluns que el comú no ha entrat "formalment" el projecte

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publica aquest dimecres l'adjudicació del comú de Canillo del projecte de construir dues passarel·les tibetanes que sobrevolaran la vall de Montaup i la vall del Riu. L'adjudicatari, segons consta a l'edicte, és la UTE Desplom Eric i cobrarà 2,6 milions d'euros per la redacció i construcció d'aquest nou atractiu turístic, que complementarà el mirador del Roc del Quer.

El concurs, de caràcter internacional, va ser llençat pel comú canillenc el 13 de maig. L'empresa guanyadora té deu mesos per executar l'obra.

Caldrà veure si no hi ha problemes amb tirar endavant aquest projecte, tenint en compte que, segons va manifestar aquest dilluns el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant el tradicional dinar a Aina, el projecte "formalment no ha entrat" i, per tant, els ministeris implicats no l'han pogut estudiar. És a dir, no és 100% segur que el comú tingui tots els permisos.

El projecte, segons va informar al seu moment RTVA, tindrà com a punt de partida el mirador del Roc de Quer, d'on sortirà el circuit cap a la vall de Montaup, fins al coll de la Cauba. Enllaçarà amb dues passarel·les tibetanes, una de 35 metres, a 12 metres d'alçada, i l'altra, sobre la vall del Riu, de gairebé 600 metres de llargada i 200 de desnivell. Serà el més llarg d'Europa.