Carles Flinch i Marta Pons, units contra el càncer

La tercera edició del taller d'Assandca 'Agafa la paella pel mànec' unirà nutrició i gastronomia

L'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) organitza el proper 9 de febrer la tercera edició d''Agafa la paella pel mànec', que protagonitzaran la dietista Marta Pons i el xef Carles Flinch, persones "de renom al país", tal com ha destacat el president de l'associació, Josep Saravia. Es tracta d'una iniciativa que pretén ensenyar propostes saludables i gastronòmicament ben elaborades a persones que tenen alguna relació amb la malaltia, tot i que està oberta a tothom, ha afegit Saravia.

Pons ha concretat que al taller uniran "cuina i nutrició" i parlaran d'aliments "clau" que han de formar part de les receptes del dia a dia de tota la població. S'ensenyarà a cuinar aquests nutrients amb receptes extretes del llibre 'Fogons de salut', elaborat per la dietista i per Flinch.

Aquests nutrients són els aliments d'origen vegetal com fruites, verdures, llegums, i greixos saludables com fruits secs i oli d'oliva. Han de formar part de l'alimentació de les persones "tant per prevenir malalties com pel tractament" contra el càncer, ha manifestat Pons. Aporten antioxidants, vitamines i fibra, entre d'altres.

Al taller hi haurà una part explicativa, una demostrativa amb l'elaboració de receptes i, finalment, la degustació d'aquestes receptes.

A la roda de premsa de presentació del taller, aquest dimarts, hi ha assitit el director de Gestió de persones de Vall Banc, Marc Cornella, com a patrocinador d'Assandca. Ha refermat el seu compromís amb Assandca, perquè "col·laborar amb ells és una aposta de present i de futur". "Creiem en la tasca que realitzen per combatre el càncer", ha afegit.

El taller està limitat a 40 persones, és gratuït i ja es poden fer les inscripcions. Tindrà lloc a l'Art Hotel d'Andorra la Vella.