Cau una banda especialitzada que havia sostret vehicles andorrans

Es tracta d'un grup organitzat que distribuïa les peces a més de 200 punts autoritzats de tot Espanya

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Madrid una important banda especialitzada en el robatori i desballestament de vehicles. Es dona la circumstància que entre les peces que li han estat trobades n’hi ha de sostrets per aquesta organització a Andorra, França, Alemanya, Suïssa, Suècia i Dinamarca. Arran d’aquesta operació han estat arrestades 22 persones. La Guàrdia Civil ha pogut comprovar que aquesta xarxa es dedicava a distribuir a més de 200 punts autoritzats de tot Espanya i se’ls ha intervingut 32 vehicles que ja estaven enllestits per desmuntar.

Tal com informa l’agència de notícies EFE, entre els 22 arrestats hi ha experts en la sostracció de cotxes, en desballestament, en transport i en distribució de les peces, a falsificar documents –diversos detinguts són responsables de dues gestories– i també en receptar o rebre allò robat. Alguns eren grans especialistes en l'obertura de cotxes amb avançats sistemes que compraven al mercat negre rus i búlgar.

La investigació va començar al maig del 2018, quan la Guàrdia Civil va detectar un augment en el nombre de vehicles robats i en el comerç de les seves peces, i els agents van comprovar que es tractava d'una organització estructurada i "molt professional". Els seus membres sostreien sempre de nit –de dia duien una vida aparentment normal–, sobretot en poblacions de l'extraradi de Madrid i també a Toledo i Àvila. Deixaven "refredar" els cotxes en carrers no molt llunyans per veure si els trobaven els agents i, si no era així, els desballestaven en poques hores i els venien a tallers o desballestaments legals de tot Espanya, amb la connivència d'aquests, que en ocasions eren els que els demanaven que robessin peces concretes.