El Comitè Nacional Bioètica d'Andorra denuncia els experiments xinesos

L'organisme demana una condemna unànime i universal de les autoritats ètiques de tots els continents contra la modificació genètica

El 26 de novembre es va anunciar el naixement de dues bessones després de ser modificades genèticament per part del professor He Jiankui. El Comitè Nacional Bioètica d'Andorra denuncia, en un comunicat fet públic aquest dilluns, que "el professor soscava de forma inadmissible la dignitat de la persona humana i els drets humans", i afegeix que aquest acte "requereix una condemna unànime, no només de la comunitat científica, sinó universal de les autoritats ètiques i legals de tots els continents".

L'ús de les tecnologies de modificació del genoma dels gàmetes o embrions planteja la necessitat d'una governança global sobre aquestes qüestions ètiques, socials i de seguretat per a les generacions futures, continua el comunicat. A més, el Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra s'inquieta per la singularització present i futura de les dues bessones i per la seva cosificació. Per aquest motiu, demana a les autoritats xineses que "prenguin les mesures necessàries per evitar que es converteixin, malgrat això, en objectes experimentals inadmissibles fent una prolongació del que de manera vergonyosa ha condicionat el seu naixement".