Conductors atrapats per sortir d'Andorra

El tall a França converteix en una ratera la CG1 a Sant Julià en direcció a Espanya

Mobilitat informa que continua tallat l'accés a França i a la zona del Port d'Envalira es manté la fase vermella durant tot el dia, amb restricció per als vehicles de 3,5 tones, ja que el vent arrossega neu al mig de la carretera. Segueix tancada la coma de Ransol i també la carretera de Vila-Beixalis a Encamp, que el més probable és que ja es mantingui fins a la primavera, segons ATV.

Els problemes de trànsit, especialment el tall a la carretera que connecta amb França ha fet que milers de conductors s'hagin vist atrapats en un col·lapse circulatori quan intentaven sortir pel riu Runer. La retenció ha estat present des del matí i aquesta nit de diumenge els cotxes continuen aturats a Sant Julià de Lòria pel centre de la vila, ja que el túnel de la Tàpia s'ha tancat per motius de seguretat. La carretera CG1 s'ha convertit en una autèntica ratera en direcció a Espanya.

A més, segons informa RTVA, també s'han tancat per vent i neu les carreteres que condueixen a Ordino Arcalís i al sector d'Arinsal de Vallnord. En conseqüència, les dues estacions no han pogut obrir. Com que el temps no ha acompanyat molts visitants han decidit avançar la tornada i la cua d'entrada a Canillo era de sis quilòmetres, aquest migdia.

A la frontera hispanoandorrana les retencions també han començat aviat i s'han anat fent més llargues amb el pas de les hores, arribant als vuit quilòmetres. Segons xifres estimades, haurien entrat uns 33.000 vehicles a Andorra, informa la televisió pública. ATV ha informat també que una allau a l'estany de l'Estanyó ha deixat tres persones ferides lleus aquest migdia.