Confonen llaços grocs amb cintes contra la processionària

Els veïns del barri de la Concepció de Madrid s'han mobilitzat i alterat

Els veïns del barri de la Concepció de Madrid s'han mobilitzat i alterat perquè han aparegut uns suposats llaços grocs lligats als arbres de la zona. Després de retirar-los, en considerar la seva aparició un acte de vandalisme, els tècnics han avisat que aquests suposats símbols independentistes eren simplement unes cintes contra una plaga d'erugues processionàries.

Segons ha informat antena3noticias.com, el que a primera vista semblaven llaços grocs en pro del moviment independentista català i de l'alliberament dels seus presos, van resultar ser finalment unes 'innòcues' cintes adhesives per a combatre aquests molestos cucs i la plaga que han creat, informa El Periódico.

Tal com s'avisava a través d'un tuit d'Espejo Público: "Les cintes grogues que hi ha als arbres a Madrid, no són llaços independentistes, són cintes adhesives amb una substància tòxica contra la plaga de l'eruga processionària i els tècnics adverteixen que no es toquin".

Els veïns del poliesportiu de la Concepció, abans d'investigar per què hi eren posades, es van afanyar a llevar-les i, de la nit al dia, van aparèixer penjades dels arbres. Creien erròniament que es tractava dels famosos símbols que utilitzen els independentistes catalans per reclamar la llibertat dels seus líders.

No obstant això, els tècnics van alertar en adonar-se de la situació que es tracten d'unes cintes molt tòxiques i que s'abstinguessin de retirar-les. Aquest succés reflecteix la tensió política que es viu dia rere dia pel conflicte català.