El Crash Car o altres formes de desfer-se d'un cotxe vell

La desena edició ha aplegat una quarantena de participants nacionals i espanyols

Per tercer any consecutiu, en el marc de la celebració de la Festa del Poble d'Encamp, la comissió de festes de la parròquia ha organitzat la cursa Crash Car, un esdeveniment on vehicles que no són aptes per a circular competeixen en un circuit amb una finalitat ben senzilla: l'últim que quedi en peu guanya. En aquesta edició, tal com ha indicat Raül Fernández, membre de la comissió de festes, han participat una quarantena de vehicles de mides diferents conduïts per residents andorrans i ciutadans d'altres indrets del país veí com Catalunya o Andalusia. 

D'aquesta manera, segons Fernández, la idea de l'esdeveniment "és donar-lo a conèixer i que, a poc a poc, això vagi agafant una mica més de pes". Celebrada així la desena edició, la comissió ha lliurat dos guardons adreçats al guanyador de la cursa, és a dir, l'últim participant que ha aguantat amb el seu cotxe "viu", i el propietari del vehicle amb la decoració més original. A tots dos corredors, per tant, se'ls ha fet entrega d'una copa. 

La cursa es fa sota un seguit de requisits per vetllar que ningú no prengui mal. Així, els vehicles no poden dur vidres (motiu pel qual molts els retiraven moments abans del Crash Car), ni tampoc els 'airbags'; els cinturons han de funcionar i els ocupants han d'anar amb casc. A més, no es pot passar de segona i no es permeten les topades frontals. Cada participant habilita un vehicle, sigui comprat o reciclat, i "l'aprofita per venir aquí i desballestar-lo d'una manera que valgui la pena". 

Encamp finalitzarà aquest vespre les activitats programades per la celebració de la festivitat de Sant Joan. Així, per a les 22 hores està prevista una actuació dels Fallaires d'Encamp al Prat Gran, l'encesa de la foguera de Sant Joan un quart d'hora més tard, i un espectacle de foc de la mà de la companyia Zoolians a les 22.30 hores. Una hora més tard, un grup de versions clourà la festa en el mateix emplaçament.