La Creu Roja programa una campanya de donació de sang pel 17 i 18 de setembre

Per primera vegada, els homes d'entre 18 i 40 anys podran entrar a formar part del registre mundial de donants de medul·la òssia

La Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han organitzat, pel pròxim 17 i 18 de setembre, una nova campanya de donació de sang, que serà la penúltima d'aquest any, i tindrà lloc a la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. Com ja és habitual, es comptarà amb la col·laboració del SAAS, el Govern i el Centre Comercial Andorrà. Les persones que ho desitgin podran donar de les 11 a les 14 hores i de les 16.30 a les 21.30 hores, ambdós dies. La novetat d'aquesta convocatòria és que els homes d'entre 18 i 40 anys podran entrar a formar part del registre mundial de donants de medul·la òssia.

La Creu Roja recorda que encara "estem per sota de les 1.000 donacions anuals que necessita el país" i, per aquest motiu, fa una crida a tota la ciutadania per sumar-se a les campanyes, un gest solidari que no agafa més de 40 minuts. Les reserves de sang no poden decréixer i d'aquí la importància de donar regularment. L'entitat i el Banc de Sang insisteixen en el fet que els únics requisits per donar són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i estar en bona salut. Els homes poden donar quatre vegades a l'any, mentre que les dones tres, respectant sempre un interval de dos mesos entre cada donació.

Per una altra banda, aquesta nova col·lecta de sang permetrà als donants seguir participant en el sorteig de lots de Júlia Perfumeries, Viatges Emocions, Pyrénées Andorra, Casa Canut, Pons&Bartomeu, Grandvalira, Viladomat Esports, Caldea-Inúu, E-Leclerc Punt de Trobada, Ofijet i La Puça. El guanyador del sorteig serà conegut a l'ocasió de l'última campanya de donació d'aquest any, el pròxim 13 de novembre al vespre.

Una vegada més, la Creu Roja espera poder comptar amb una màxima participació al llarg d'aquestes dues jornades i assolir així el repte d'arribar a finals d'any a les 1.000 donacions.