La Creu Roja tanca l’estiu amb 46 serveis i 184 intervencions

L'entitat ha cobert esdeveniments de caràcter esportiu, social i institucional i ara es prepara per a la tasca de tardor

Els serveis preventius de la Creu Roja Andorrana han realitzat un total de 46 actuacions i han fet intervencions a 184 persones per curar malestars, ferides, cremades o traumatismes. Aquests serveis s'han repartit entre competicions esportives, tant nacionals com internacionals, actuacions i col·laboracions fora d'Andorra amb altres societats i esdeveniments institucionals. Des de la Creu Roja expliquen que el seu objectiu és garantir el desenvolupament de qualsevol esdeveniment en tota seguretat i disposar de serveis de primers auxilis en el lloc.

Les competicions internacionals són les que contemplen el màxim de serveis amb un total de tretze durant proves com La Vuelta, l'Andorra Ultra Trail o els Mundials de BTT de Vallnord. A banda, el cobriment d'esdeveniments governamentals, com la visita del copríncep Macron, o dels comuns, com els concerts de les festes majors, han provocat diversos serveis preventius com cures genèriques o bàsiques de primeres emergències. Els socorristes de la Creu Roja han fet intervencions per a 21 ferides, 12 cremades, 74 traumatismes i 27 malestars.

El responsable de l'àrea de preventius i socorrisme de la Creu Roja Andorrana,  Alex Matas, ha valorat molt positivament les actuacions d'aquest estiu però ha incidit en el fet que encara necessiten "més voluntaris, ja que a vegades els efectius que té l'entitat no ens permeten cobrir les demandes". A més, ha aprofitat per fer una crida a totes les persones que vulguin col·laborar amb l'entitat. La tasca dels serveis preventius segueix aquesta tardor amb cites com la Fira d'Andorra la Vella, la Sant Silvestre o el Saló de la infància.