Les empreses de transport defensen apujar el preu del bus

Ho justifiquen per l'increment del preu dels carburants i els salaris del personal

Les companyies de transport públic d'Andorra han proposat un increment en el preu de les tarifes d'entre el 2 i el 3%. Tal com ha confirmat el president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallarès, aquest augment correspon "a l'increment de costos que tenim de les línies", que fan referència bàsicament al preu dels carburants i als salaris del personal. A més, Dallarès ha informat que cada any "durant aquesta època" s'escenifica aquest increment dels costos d'explotació.

En el concurs de línies de transport nacional regular de viatgers que l'executiu va aprovar el mes de novembre, s'estableix una rebaixa en els abonaments i un increment del 2% en el bitllet ordinari, una mesura que entrarà en vigor a partir de l'1 de setembre de l'any vinent. És per aquest motiu que Dallarès ha argumentat que el gener del 2019, "els que estan explotant les línies necessiten adequar els ingressos dels recursos a la realitat dels seus costos" i a causa d'aquest fet s'ha demanat aquest increment de les tarifes, que estan articulades "d'acord amb el plec de bases".

Per tant, aquests increments es mantindrien fins al setembre, que serà quan entrin en vigor les noves concessions de les línies de transport públic.