Societat 29/11/2018

Del 3 de desembre al 5 de gener, controls d'alcoholèmia

La policia posa en marxa la campanya habitual durant les festes de Nadal

Ara Andorra
2 min
Un control d'alcoholèmia. / ARXIU ANA

Escaldes-EngordanyEl Cos de Policia comença, a partir del proper 3 de desembre i fins el 5 de gener, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues per part dels conductors, segons informa aquest dijous el cos d'ordre en un comunicat. Com és habitual en època de les festes de Nadal, es preveuen un seguit de controls encaminats a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Aquesta campanya respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores del 3 de desembre fins a les 19 hores del 5 de gener de 2019.

Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol. Com en d'altres anys, s'anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta d'evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària i augmentar així la seva seguretat.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

stats