Cinc joves d'Andorra, implicats en una agressió a una noia

La dona va denunciar els fets als Mossos, que han obert una investigació i van detenir a un dels nois

El Col·lectiu Feminista Alt Urgell, Arran Alt Urgell i el Col·lectiu Huldra han denunciat públicament una agressió masclista que presumptament va tenir lloc la nit del 24 de desembre al local d'oci nocturn la Murga, a la Seu d'Urgell. S'hi van veure implicats, asseguren, cinc nois d'Andorra i un de la capital alturgellenca.

S'està treballant per identificar aquests joves, tot i que ja se sap que un d'ells és component del grup musical Traptor Amarillo, que precisament té prevista una actuació aquesta nit de Cap d'Any al local. Segons informen els col·lectius feministes, l'organització de la festa, Nit Oh Parties, "ens ha assegurat que el presumpte agressor no participarà en l'actuació".

La jove que hauria estat agredida va presentar el dia 25 de desembre una denúncia per tocaments davant dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell. Arran d'aquesta denúncia s'ha obert una investigació per esclarir els fets, han informat els Mossos a l'ARA Andorra, que de moment ja ha comportat la detenció del jove de la Seu d'Urgell, de 19 anys. Es va fer divendres i l'implicat va passar a disposició judicial el mateix dia. Els Mossos no descarten noves detencions, han assegurat.

Per tot plegat, els col·lectius "denunciem aquesta agressió, assenyalem a la societat patriarcal que ens criminalitza i permet que la (in)justícia protegeixi dia a dia els agressors, deixant la víctima qüestionada constantment", manifesten els col·lectius a través d'un comunicat conjunt.

Així mateix, donen "suport" i "sonoritat" a la dona que hauria rebut l'agressió.