Descoberts un micròfon i un altaveu ocults al robot de cuina de Lidl

L'aparell de 359 euros és tot un èxit de vendes, encara que ve amb un Android desactualitzat

El nou robot de cuina de Lidl, Monsieur Cuisine Connect –un èxit de vendes–, amaga alguns secrets. Segons informen diversos mitjans, dos francesos aficionats a la tecnologia han descobert que la versió 'low cost' de la famosa Thermomix conté un micròfon ocult i un altaveu.

El descobriment es va produir després que dos aficionats intentessin instal·lar un videojoc en el robot de cuina, que disposa d'una pantalla tàctil de set polsades i un sistema wifi amb el qual descarregar receptes de forma gratuïta, de manera que, com tot aparell connectat a la xarxa, pot ser piratejat. A més, l'aparell té un sistema operatiu equipat amb Android 6.0, una versió que no s'actualitza des de finals de 2017.

"No creiem que Lidl tingui la voluntat d'espiar", ha explicat a El País un dels dos joves que han posat al descobert les mancances de Monsieur Cuisine Connect.

Lidl, per la seva banda, assegura que el micròfon no es pot activar remotament ja que "està totalment inactiu" i ha justificat que els robots de cuina portin micròfons perquè havien previst que poguessin "controlar per veu i eventualment via Alexa".