Detenen dos joves residents per facilitar el consum d’estupefaents a menors

L’operació, que s'ha batejat com a Redbull, ha permès desmantellar un 'narcopis' situat a Andorra la Vella que s’emprava com a refugi per a nois fugats

La policia ha efectuat la detenció de dues persones residents de 22 i 23 anys per facilitar el consum d’estupefaents, sobretot a menors d’edat. Als acusats se’ls imputa els presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga, i cessió i consum d’estupefaents. Les detencions s'han fet entre aquest dimecres i aquest dijous sota la direcció de l'autoritat judicial.

L’operació, que s'ha batejat com a Redbull, ha permès desmantellar un 'narcopis' situat a Andorra la Vella que s’emprava com a refugi per a menors d’edat fugats, segons informa el Cos de Policia en un comunicat. En l’operació hi ha participat personal del ministeri d’Afers Socials.

La investigació policial, posteriorment dirigida per l’autoritat judicial, posa en relleu que l’apartament podria constituir un punt de trobada de menors i joves per consum i adquisició de productes estupefaents. En particular, s’apreciava un trànsit de persones anòmal, ja que la majoria dels visitants eren joves i menors d’edat, que intercanviaven productes presumptament sostrets a canvi de drogues. Durant el període de les festes de Nadal, una sèrie d’esdeveniments van confirmar les sospites dels investigadors.

L’operació ha culminat amb un dispositiu policial coordinat per l’autoritat judicial, que ha inclòs l’entrada al 'narcopis' i el seu registre. També s'ha procedit al control d’un menor d’edat tutelat pels serveis socials i en situació de fuga. També s’han efectuat diligències directes a diversos menors, tots visitants habituals del pis.

La investigació, segons la policia, ha permès fins al moment esclarir que la llogatera del pis acollia menors d’edat amb problemes familiars o fugits del domicili, alguns d’ells amb intervencions relacionades amb petits furts de mercaderia i consum de productes estupefaents. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.