Detenen l'home que va abatre l'os de Naturlàndia per un delicte contra el medi ambient

Fa dues setmanes, la direcció de Camprabassa el va acomiadar com a sotsdirector del parc d'animals

La policia ha detingut aquest dilluns al matí l'exsotsdirector del parc d'animals de Naturlàndia, acusat d'un delicte contra el medi ambient. L'home, un resident de 51 anys, va ser acomiadat el 7 de juliol juntament amb el director del parc per la seva implicació amb els fets que van acabar amb la mort d'un os el 14 de juny. El detingut d'aquest dilluns és l'autor del tret que va acabar amb la vida de l'animal i que, segons va assegurar el director de Camprabassa, "no va seguir bé els protocols i es va precipitar".

Segons ha informat la Policia, aquest dilluns a la tarda el detingut ha passat a disposició judicial. Fonts properes al cas han informat que el guarda no hauria acceptat la condemna d'una ordenança penal -judici ràpid- i que ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La detenció arriba després que la direcció de Naturlàndia l'acomiadés, juntament amb el director del parc, el 7 de juliol. Els motius de la decisió es van basar en el fet que el relat que van donar dels fets diferia totalment de les conclusions de la investigació posterior. La direcció de Camprabassa va assegurar que se'ls acomiadava per no haver fet bé la seva feina, per possible negligència i per haver causat un clar perjudici al parc, posant en dubte la seguretat de la instal·lació. De fet, la investigació va concloure que un dels treballadors va deixar la porta oberta per on es va escapar l'animal, mentre que l'altre, que aquest dilluns ha estat detingut, no va seguir els protocols i es va precipitar a l'hora d'abatre l'os.