Detinguts dos homes al Pas que pretenien passar 3.340 paquets de tabac

En una operació conjunta entre la policia i la duana andorrana

Una operació conjunta de la policia i de la duana andorrana ha permès incautar 3.340 paquets de tabac, per valor d'11.623,20 euros. Així ho informa el cos d'ordre aquest dijous, i afegeix que durant aquesta operació, emmarcada dins la lluita contra el contraban de tabac, s'ha procedit a la detenció de dues persones de 19 i 30 anys, no residents al país, al Pas de la Casa. Se'ls acusa d'un presumpte delicte contra l'ordre socioeconòmic i estan pendents de passar a disposició judicial.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres. Els detinguts es dedicaven a adquirir petites quantitats de tabac en comerços de la vila encampadana, per posteriorment traslladar-les a l'habitació d'un hotel que havien llogat. Allà el van anar acumulant, fins arribar a la quantitat de més de 3.300 paquets, que s'havien preparat en fardells i es trobaven a l'interior de l'habitació. "Segurament per poder-los treure del país per la muntanya caminant", exposa la policia. En l'operació s'han confiscat, a part del tabac, un vehicle, així com diversa documentació rellevant per la investigació.

El cos destaca com en menys d'una setmana, i en dues operacions amb la col·laboració de la duana, s’ha detingut a cinc persones per delictes relacionats amb el contraban de tabac i associació il·lícita. La primera va ser la setmana passada al Port del Rat, quan tres homes intentaven passar fardells. En aquestes dues operacions s'ha confiscat un total de 5.590 paquets de tabac, per valor de 18.719,64 euros. Les operacions es troben emmarcades en el pla de lluita contra el contraban, establert entre les dues institucions.