Dia mundial dels primers auxilis amb tallers d’iniciació per a la població

La Creu Roja oferirà formació gratuïta a totes les parròquies i al llarg de tot el dia

La Creu Roja Andorrana organitza cada any diferents accions per celebrar el Dia mundial dels primers auxilis. Enguany, aquest dimecres dia 11, l’entitat proposarà tallers d’iniciació als primers socors a totes les parròquies. Aquestes petites formacions, destinades a la tota població, abordaran els gestos bàsics que cal adoptar en cas de ferides, cremades o traumatismes. Per fer-ho més accessible a tota la ciutadania, els voluntaris es desplaçaran al llarg del dia a les set parròquies i també al Pas de la Casa.

Els tallers, d’una durada estimada de 30 minuts, estan especialment destinats als pares, se’ls hi donarà els consells i protocols a aplicar en els ensurts i ferides del dia a dia. Aquestes formacions al carrer seran gratuïtes i començaran a partir de les 9 del matí a la plaça Laurèdia de Sant Julià de Lòria; seguit a les 10 hores de la plaça de la Rotonda a Andorra la Vella; a la zona de Vivand a l’alçada de Kilvil a les 11 hores; abans de fer-ho a parròquies altes a les 12 del migdia, a la plaça de les Fontetes de la Massana; a les 13 hores al carrer major d’Ordino davant el comú; a les 15 hores a la plaça dels Arínsols d’Encamp; a les 16 hores davant del Palau de Gel a Canillo i, finalment, a dos quarts de 6 a la zona de l’oficina de tràmits del Pas de la Casa.

Aquesta acció, emmarcada en la celebració del Dia mundial dels primers auxilis, té la vocació de sensibilitzar la població en la importància de tenir formació, recordar que els primers instants són vitals en casos d’accidents i/o ensurts i, a la vegada, donar a conèixer de primera mà les diferents opcions que ofereix l’entitat referent a socorrisme.